Lure coursing

2017/09/04 - Hundar

En vinthund är olika hundraser där hundens kroppsbyggnad är lång och slank, helt anpassad för snabbhet. Den mest kända vinthundrasen är Greyhound. Vilket är den snabbaste vinthunden, och kan komma upp 70 km i timmen på kortare sträckor. Vinthunden användes traditionellt sätt till olika former av jakt. I dagens samhälle simulerar vi den sortens jakt genom lure coursing.

lure coursingLure coursing är en simulerad jakt som har tagits fram för att ta till vara på vinthundarnas beteendet från deras rasstandard. Det är inte en riktig jakt, och inga levande byten används. Hundarnas byte är ofta någon form av trasa eller remsor av plast eller tyg. Eftersom vinthundarna jagar med synen kommer de inte att beröras av att det inte är ett riktigt djur. Bytet dras över en vajer väldigt fort så att hundarna kan jaga den, ofta ute över ett gräsfält. I Sverige har lure coursing varit ett officiellt brukshundsprov i Sverige i nästan 20 år. Alla vinthundar oavsett ras får lov att medverka i loppet.

Betting på lure coursing

Att spela på lure coursing är populärt på de många onlinecasinon som tillhandahåller sportsbetting. Folk kan spela på två lopp per hund dagarna de tävlar. Det finns många olika kombinationer av betting att ägna sig åt när det gäller denna form av tävling. Det går nämligen att spela på vilken hund som kommer att vinna, förlora, eller om samma hund kommer att ha samma placering i nästa lopp. Oavsett vad man väljer att spela på finns där många olika valmöjligheter. För många som spelar på lure coursing handlar det om att spela på en sport som inte är så förutsägbar. Det är nämligen ganska svårt att förutsäga vilka hundar som kommer att vinna vilka lopp. Allt hundarna vet är att jaga sitt byte och är i stort sätt inte beroende av de andra hundarna.