Hundlöpet

2018/03/04 - Hundar

För de som äger eller passar en hund är det självklart att gå ut och rasta hunden regelbundet och då kan hundlöpet var något för dig. Många hundägare väljer att kombinera sin träning med hundens välmående. Det kan bland annat innebära att hundägare tar med sin hund ut på en lång löp- eller jogging runda. Så det känns bara logiskt att alla dessa hundägare ska kunna få chansen att få delta i ett motionslopp med sina hundar.

Hundlöpet för aktiva hundägare

I Stockholm anordnade Thomas Melén det första hundlöpet år 2010. hundlöpetMelén började träna på egenhand, och när hans familj fick en fyrbent familjemedlem fick han även den följa med ut i löpspåret. Han ville ge andra en chans och anledning att träna på samma sätt som han gjorde. Därav skapade och uppfan han hundlöpet som idag är ett välkänt lopp för aktiva hundägare.

I början fanns endast loppet att tillgå i Stockholm, men då intresset för detta lopp växte så utökades loppet och finns du att genomgå i flera av Sveriges städer. Just nu finns hundlöpet även i Malmö och Göteborg. Alla tre motionsloppen är förlagda på olika datum, så att om man missar ett kan man hinna med ett av de andra om man har tid och pengar att resa. Om man är vältränad och har en hund man vet har fysiken till detta kan man såklart utföra fler än ett lopp. Alla tre loppen anordnas på hösten, med ett par veckors mellanrum.

Om man inte vill börja med hundlöpet så finns det en möjlighet att börja träna innan loppet. Melén organiserar även träning med hunden som han kallar för hundpasset. Detta är något kul som man tillsammans med andra hund entusiaster kan ägna sig åt. Om man inte kan vara med i hundlöpet, men vill ha ett finger med oavsett så kan man alltid spela på vem som vinner, eller kanske vilken hundras som kommer att synas flest gånger.