Hundbloggar

En blogg är som en modern dagbok öppen för hela världen att läsa. Där finns lika många blogga att läsa som det finns olika intressen att skriva om. Hundar är en stor del av en ägares liv. En hund är ett intresse och hobby samtidigt som hunden kan vara en älskad familjemedlem. Vill man läsa om hundbloggar finns det flera olika sorters bloggar att välja mellan. Vissa skriver hundbloggar om specifika raser, och hur en dag för en hund av just den rasen ser ut. Där finns även hundbloggar där hundägaren provar olika hundrastplatser med sin hund och skriver recensioner om dessa. Samtidigt finns de även de som bloggar om olika hundleksaker, hundaktiviteter, tävlingar för specifika hundraser och andra nödvändiga hundtillbehör som kan tänkas behövas i det dagliga livet med en hund.

Olika former av hundbloggar

hundbloggarDär finns många svenska hundbloggar att läsa. Det finns hemsidor som listar de 100 populäraste hundbloggarna, eller ger recensioner för de olika hundbloggarna. Bland de största finns det bland annat en blogg av en hundkonsult som skriver om hur människor och hundar bäst fungerar ihop. Där finns även ett stort antal bloggar där folk skriver om deras privatliv med sina hundar.

I mängden finns även mer specifika hundbloggar som till exempel handlar om tips på produkter till hundar så som godis, borstar eller andra tillbehör. Vissa blogga är specifikt inriktade på att rekommendera böcker eller kurser som hjälper en i hundträningen. Det finns också lite lättsammare bloggar som till exempel skriver om vad ett gäng hundar hittar på när de är på ett hunddagis.

Har man ett intresse för hundar, och ett intresse att läsa om dem så kommer det att finnas bloggar som passar de allra flesta. Man behöver inte själv ha en hund eller ens ha planer på att skaffa en hud för att tycka om att läsa om hundar. Folk läser idag bloggar av samma anledning som de läser böcker.