Tidningen och sajten Härliga Hund

2017/03/04 - Hundar

härliga hundHärliga Hund är en tidskrift för de som har, vill ha eller bara är intresserade av hundar. Tidningen tar upp många av fördelarna av att leva med en hund. Det är en tidning som riktar sig till alla med någon form av intresse för hundar.

Härliga Hund – tidningen för dig som älskar hundar

Tidningen tar upp allt som i princip rör en hund och att leva med en hund. Det kan bland annat handla om hur man får sin hund att lyda, gå fint i koppel eller att sitta fint. Men tidningen tar även upp allt från hundmat till resor och vilken mat man kan ta med till hunden på resan Djupare ämnen berörs även så som hundens psykologi och historier om hundar från det verkliga livet.

De läsare som väljer att läsa Härliga Hund är tre av fyra gånger kvinnor och runt 47 år gamla. För utom ett intresse i hundar har många av läsarna ett gemensamt intresse för hästar och ridning. Där står ofta mycket i Härliga Hund som inte direkt relaterar till hundarna men som relaterar till deras läsare och deras intresse och livet i övrigt. Där finns många tidningar som skriver om hundar, och riktar sig till samma målgrupp, ändå är Härliga Hund den populäraste tidningen av den här sorten. Tidningen blir ofta nominerad till årets tidskrift.

Man behöver inte ha en hund för att kunna läsa och tycka att Härliga Hund är intressant. Allt som behövs är ett intresse för hundar. Sedan finns där mycket i tidningen som är intressant för människor även om de inte har en egen hund. Däremot behöver man ett intresse för hundar, då det är det största fokuset i tidningen. Även om inte alla av Härliga Hunds läsare har hund, så planerar runt 16000 av deras läsare att skaffa en hund under de närmaste 2 åren.